Monday, July 2, 2012

Final Dan UPU

Assalamualaikum.
I'm still talking about final exam as final baru je bermula since last thursday. Semuanya going well even ada jugak yg tersangkut-sangkut, tapi anggap saja itu kudis dalam peperiksaan. Haha :P
UPU's result will be announced on 16th July. Haa, ni lagi satu buat hati tak senang. Sangat berharap I will be berjaya tersenarai untuk calon yg berjaya. But if berjaya, I will meet law again. Sekarang, subject law yg tgh belajar pun dpt result tak berapa awesome inikan pulak nk proceed to be a law student again. 
Haa. Betul ke ni ? Boleh ke ni? Mampu ke ni? 
And this my hati kecil menjawab.
I will try my best. InsyaAllah, where there is a will, there is a way. 
And I would like to share this motivational quotes or I dont know if you call this ape, but read this when you feel down or sedih, just close your eyes, and remember :
' This is my journey and Allah s.w.t put me here. It's Allah's plan. So, I just have to carry on and trust Allah '
Ye, everything yg telah berlaku, sedang berlaku dan akan berlaku semuanya ada hikmah. Don't never put a blame to takdir Allah. And anggap saja ini semua dugaan hidup. There is a reason why Allah uji kita dgn macam ni, macam tu. What we have to do is berdoa, berdoa supaya kita kuat untuk hadapi semua ini dan supaya kita mampu untuk selesaikannya dengan cara terbaik.
I know that I'm not ustazah atau orang yg kuat beragama untuk talk all about hal hal macam ni, tapi sekadar berkongsi apa yg tahu walau ilmu yg ada ibarat setitis air.
Till meet again.

No comments:

Post a Comment