Friday, July 13, 2012

Keep smiling :)

Assalamualaikum.
Today is my last paper, account paper. Alhamdulilah everything done well. Tapi income statement dan lain2 tak pernah2 nak balance. Normal :)
And hari Jumaat ni jugak keluarnya result UPU.
Thanks parents for your understanding. Thanks sisters for your kata2 semangat.
Thanks friends untuk doa-doa dan your support. Allah dan berikan aku yang terbaik. Aku tak mampu nk melawan takdir.
Teringat petikan ayat dalam Al-Quran yang menyebut , bila Allah berkehendak serta menghendakinya dan apabila Dia telah menetapkan sesuatu maka Allah berfirman: kun faya kun yang bermaksud maka jadilah ia.
I put trust on Allah. Setiap perancangan yang Allah berikan adalah yang terbaik.
Jumpa lagi Merbok, jumpa lagi sem dua, jumpa lagi kawan2 yang awesome :)

Wednesday, July 4, 2012

.......

Sungguh rasa terharu bila dapat tahu ada yg sayang kita, ada yg concern pasal,ada yg sanggup dengar segala celoteh,segala masalah,segala kesedihan padahal it's just small matter.
Tapi sayangnya kalau yg sayang kita itu masih bukan yg halal untuk kita.
Bukan senang nak kawal perasan,bukan senang nak jaga betul-betul hubungan sebagaimana yg Islam suruh.
Bukan senang.

Monday, July 2, 2012

Final Dan UPU

Assalamualaikum.
I'm still talking about final exam as final baru je bermula since last thursday. Semuanya going well even ada jugak yg tersangkut-sangkut, tapi anggap saja itu kudis dalam peperiksaan. Haha :P
UPU's result will be announced on 16th July. Haa, ni lagi satu buat hati tak senang. Sangat berharap I will be berjaya tersenarai untuk calon yg berjaya. But if berjaya, I will meet law again. Sekarang, subject law yg tgh belajar pun dpt result tak berapa awesome inikan pulak nk proceed to be a law student again. 
Haa. Betul ke ni ? Boleh ke ni? Mampu ke ni? 
And this my hati kecil menjawab.
I will try my best. InsyaAllah, where there is a will, there is a way. 
And I would like to share this motivational quotes or I dont know if you call this ape, but read this when you feel down or sedih, just close your eyes, and remember :
' This is my journey and Allah s.w.t put me here. It's Allah's plan. So, I just have to carry on and trust Allah '
Ye, everything yg telah berlaku, sedang berlaku dan akan berlaku semuanya ada hikmah. Don't never put a blame to takdir Allah. And anggap saja ini semua dugaan hidup. There is a reason why Allah uji kita dgn macam ni, macam tu. What we have to do is berdoa, berdoa supaya kita kuat untuk hadapi semua ini dan supaya kita mampu untuk selesaikannya dengan cara terbaik.
I know that I'm not ustazah atau orang yg kuat beragama untuk talk all about hal hal macam ni, tapi sekadar berkongsi apa yg tahu walau ilmu yg ada ibarat setitis air.
Till meet again.

Saturday, June 9, 2012

It is already June?



Assalamualaikum.

After being away for so long, I'm back with something to blog with this time. Oh yeah! I'm feeling like great now, hehehe. I only have a few weeks before seat for the final exams but apparently, I didn't prepare that much for my upcoming final. Whoot!
I don't know what is wrong with me recently. I felt so weird, lazy like seriously. Hurm, nevermind, I'll just skip that part.

It is already June.
That's why I can't believe that it is already June. And June is the starter for final exam. And I need to do a lot of revisions before the date. I have to get this all done and I got a feeling that it's gonna be very tough for me.
But I believe that if I put some effort on this, insyaAllah kejayaan will come along together as the result.  

Note to myself, keep myself to study smart not study hard :')


Saturday, March 17, 2012

Hi Melbourne

Hi Melbourne Hi People Hi Readers
Dah masuk minggu ketiga I jadi student ballik selepas enam bulan lamanya bercuti. Serious sangat familiar dengan tempat di sini. Mana lagi kalau bukan Melbourne, tanah tumpahnya penjajahan awal zaman asasi dulu. Sangat bersyukur sbb ada peluang dpat further study tapi sgt terkilan sebab tak mampu further dengan kos idaman. Serius ramai tak tahu aku sambung apa dekat sini. nah, aku offically declare dekat sini apa yang aku ambik.
Currently, I pursuing my degree in administration science. Kos ni ada subject law,quality management,math,acc,csc,citu semuaa. Dan aku tak berapa suka semua subjek subjek berkenaan.
UPU, please help me. Bagi laa aku peluang nak sambung apa yg aku nak. Julai nanti tolonglah bagi jawapan yg boleh bagi kegembiraan pada aku. 




Saturday, February 25, 2012

Two weeks :)

Assalamualaikum and Hi.
I am here after long time no blogging. No idea , seriously XD
And today, I want to blog again and this entry specially made to my beloved students in SMK Tumpat.

Hi korang, still remember me ?
Honestly, I don't remember semua nama students I dengan baik. Ingatan I lemah mungkin. Sorry guys but I try to put some effort on this. Believe me yaa :D
I want this entry ceritakan apa yg teacher rasa selama dua minggu jadi guru sementara kat sekolah korang. Sangat seronok dapat kenal korang semua, serius tak tipu. Even ada students yg degil, byk2 main, tak bagi attention dalam kelas, teacher terima je. Mungkin you have your own reasons why you behave like that. Hahaha
Wahai students 4KM3, serius mula2 teacher takut nak masuk kelas korang. Takut tak dapat nak mengajar dengan baik as I don't know anyhthing tentang rancangan mengajar semua , syllabus apa yang korang belajar sekarang ni. 
Tambahan juga saya tidak memiliki secebis pengalaman dalam teknik mengajar. So itu semua buat teacher rasa mcm ada butterfly in stomach bila odw to your class masa mula2 haritu. And, masa first teacher masuk kelas korang, sgt kekok dan kaku. Pronounciation nk introduce diri pon mcam terabur habis. Serius korang mungkin tak perasan. Dalam kelas tu jugak, teacher perasan one thing, bkn mudah nk ajar korang semua. Tapi teacher bertekad utk ajar korang bersungguh-sungguh dan sgt berharap anda semua faham apa yg di ajar dan boleh praktikkan semua itu in your exam. Sangat berharap :)
Dan hari hari selepas itu, saya semakin selesa dgn anda semua. I know all of you are good students. And the last day saya dengan anda semua, sy terpaksa sedikit garang dan tegas bila sy bertindak suruh some of you yg masuk lambat berdiri dekat luar selama lima minit. Serius masa tuh sy sgt geram dgn perangai anda yg sgt2 main. Tujuan sy melakukan itu adalah untuk menyedarkan anda semua. Masa itu sgt penting, jadi please la jangan masuk lewat dan membiarkan guru anda menunggu dihadapan pintu. It's not good way how you treat your teacher sayang2 semua. Please take this as a lesson. I'm sorry Shah Rul, Rafein and Anif.
Saya pasti akan merindui kamu semua. Ni yang kita sempat main mata dgn lensa :)



This one is Intan. Serius you have the chance to score A in english dear :)
Me with Fayza. Comey :)
Miss this moments XD
dengan geng empat orang dan rafein  :)
amin , wan , and fifah :)
sebahagian dari mereka :)
 


Yang ni yang dekat APD room ,

thanks awak semua. have fun with them :)
semuanya comey je :)



Last word from me , sorry for everything. Teacher harap you guys dapat buat yang terbaik masa exam nnt .
I wish all of you best of luck. Sayang semua  :)

Thursday, January 19, 2012

Happy New Year , 2012

Hi people.Happy New Year
I hope I'll be more matured sebagai seorang yang berumur dua puluh tahun.
I wish this year will be the year yang lebih baik , year yg memberikan kita lebih banyak kejayaan, kegembiraan dan perkara2 yg baik sahaja.
And sgt berharap dpt sambung study in kos idaman. July has the answer utk itu :')