Wednesday, August 31, 2011

Selamat Hari Raya :)

Assalamualaikum .
Di kesempatan hari yang mulia , aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.
What's about raya this year ?
Haa . Biasa biasa saja . Seperti tahun tahun sebelumnya , cuma bezanya this year tema kaler oren giteww . Haha
But I'm the only one that different from others . Kesian kan . Uwaaaa
I have problem with that baju kurung yg ikut tema tuh. Than I bought another baju kurung . And that's why I look different with another baju kurung yang tak berapa nak ikut tema ni . Hikhik .
Raya ni kan . We should be happy right ? So kite enjoyyy :)


Tudiaa . Okay aku comot kan . Tahu tahu :D
Dah la.Mood nak upload gambar takde lagi.Haha

Bye



Wednesday, August 24, 2011

Monday, August 22, 2011

Budak Nakal Bermata Sepet . Hikhik

22 Haribulan Lapan Dua Ribu Tujuh . 
Aku ingat lagi time tuh aku still menuntut di tingkatan tiga . Aku still budak comot lagi time tuh . Sekarang dah tak comot ke ? Haha. 
Dalam tengah hari macam tuh , after habis kelas tambahan kat sekolah. Aku terima berita gembira . Aku dapat anak saudara baru u olls . Baby boy yang hensom . 
Nama di berikan Ahmad Aqil. Di lahirkan kat Pusat Perubatan An-Nisa'.
Hari ini genaplah umur dia empat tahun . 
Ahmad Aqil : 
#1 Memegang tanggungjawab adik kepada si kakak yang comel , Aisyah Nabilah dan abang yang baik untuk Amni Nabilah .
#2 Anak kepada pasangan Encik Ahmad Zaki dan Puan Hasnita .
#3 Cucu yang hebat kepada pasangan Encik Mohamed dan Puan Hasnah .
#4 Anak saudara yang ohsem untuk Cik Hasnoni , Cik Hasnima , Puan Hashira , Cik Nurul Huda dan Cik Nurul Nasuha .
#5 Kanak kanak lelaki yang memiliki mata yang sepet macam budak Korea .
#6 Mempunyai daya kenakalan tahap dewa . 
#7 Selalu mengacau si kakak dan si adik .
#8 Addicted with Ben10 .
#9 Seorang yang mudah merajuk . Haha

Kakak and Aqil . I love both of them <3
I
LOVE
AMNI
TOO
:)


Selamat Hari Jadi Ahmad Aqil.
Sumpah lepas rindu dapat cakap dengan Aqil dgn  kakak tadi . If Amni boleh cakap , lagi ohsem an.
InsyaAllah nanti CikSu belikan rubber Ben10 yang macam Aqil mintak tuh.
Lagi beberapa hari nak jumpa korang . Yeay . Tak sabar .

CikSu sayang korang sangat sangat girls and boys.

Sunday, August 21, 2011

Wordy Sunday

Boleh tak aku nak buat wordy sunday hari ni ? Pandai pandai aku je kan ngada nak berwordy sunday harini . Hurm , boleh aa boleh aa. Mood aku sekarang macho sangat ni . Banyak benda nak stori ma . Boleh la ekh. HIKHIK. Rasa nak pelempang je muka diri sendiri pon ada jugak time ni . Ngada sangat . HAHA.

Hey. Harini aku happy sikit sebab harini dah tamat azab Economy . Ala kuiz je pon kan padehel. Argh , ngek kau. Three percent tuh banyak la wey. Banyak lah untuk orang yang tak berapa nak pandai macam aku ni .
Tapi kan kita sedih jugak sbb tadi soalan yang Madam buat senang gila lah . Sampai panjang gila gila essay yang aku buat . Haha . Menggebang ah. Takdenya senang . Realiti yang aku cuba sampaikan kat sini is soalan kuiz Economy tadi sangat susah gila. Haa. Sebab yang aku rasa susah gila tuh sbb aku tak baca semua kot . Ala . Sebab Madam la ni . Cakap masuk yang itu ini . Pang pangg lain yang masuknya . Hasilnya frustation la kite Madam .Result kita pon nanti mungkin sefrustnya orang yang frust tulah . Walaweh . Sedih ni.

Kesedihan berterusan bila masuk bilik . Sebab mata la ni . Gatal nak nangis . Nak keluarkan air mata. Haha . Ni semua salah mata palsu . Salah lens la wey. Tadi lens aku masuk perencah maggi . Haa . Jangan tanya dari mana datangnya perencah maggi tuh . Shuuussssh. Yang itu rahsia . Pedih nak mampus aku punya mata sbb perencah tuh. Tak perasan air mata dah membasahi mimpi . Huh . Rasa tak macho la kan bila nangis nangis . Tak hensom la kan cenggini. Akhirnya , aku gagahi nak buang lens tuh dari mata aku . Tak tahan pedih sgt . Mata dah merah merah . Alahai kesian .

Overall. Yang penting is jangan jadi malas macam aku. Lain kali kena baca semua . Barula dapat jawab dengan baik.
And hati hati dgn perencah maggi . Bahaya buat lens dan mata korang . Our eyes deserve the best . Muehehe
So , pe kejadahnya nak bebel panjang panjang . Bye lah . Assalamualaikum

Saturday, August 20, 2011

Eh , Hi ?

Haa , it's been an ages! How are you girlfriends?
I'm just stopping by anyway . Dah lame kan tak hupdate blog . Jin malas banyak sangat mendamping ni. Haha
Erm , where to start eh , actually there is nothing much happen now. I just keep thinking of my sweet home like seriously . Hari hari I tweet pasal rumah dekat twitter . Gila kan. And , my student' life here gonna be sedikit busy within this week. Ada kuiz dan debate  bagai utk minggu ni before UITM yg sgt ohsem ni kasi cuti raya seminggu . What? Seminggu je. Alaa kedekut betol lah UITM ni. Just seminggu . Mana cukup kan sminggu nak beraya with my orang kesayangans. Tak cukup kan ? Cepat angguk. Haha . 

Then I nak cakap jugakkk. I think my blogging skills is getting awfull . That sucks . Sobs.

Okay dah rasa tak bermotif nak taip panjang panjang.
Bye . Assalamualaikum . Kalau tak jawab dosa , kalau jawab sayang .

Thursday, August 11, 2011

Perasan tak kite.


Consultation BEL342 :l

Hello guys. Stress tahu tak belajar this subject . Stress tahu tak . Hakhak .Tak memasal intro pon dah stress.
Every week , setiap student mesti kena consult dengan madam pasal esaimen kami. Sekarang kami sedang menyiapkan esaimen untuk legal paper essay. Nak menghasilkan legal paper ni , banyak benda yang kena buat . Antaranya :

#1 Cari interest , topic , act related
#2 Present topic dekat Madam dan tunggu samaada approve atau reject
#3 Cari article related dan tunjuk dekat Madam
#4 If article approve , continue with your reading analysis
#5 Submit reading analysis. Five mark for this
#6 Buat outline. Five mark too
#7 Buat first draft
#8 Buat second draft.Five mark
#9 Continue with third draft
#10 Buat full essay


Ini la keadaan sekitar bilik Madam. Ramai yang menunggu giliran untuk consultation. Neway bilik Madam depan Pejabat Rektor you olls. Jangan main main . Hikhik


Wednesday, August 10, 2011

Wordless Wednesday #2

Nama lagi wordless wednesday.Shuuhhhh.Tak boleh cakap what's going on with this picture.Haha

Saturday, August 6, 2011

Test Eco Saya Teruk.

Hello guys. Termegah megah lagi rasa ni. Aku baru balik dari menjawab test economi. 
Apa rasa ? Rasa gembira sangat sangat sangat. 
Sebab apa ? Sebab aku salah jawab satu soalan yg melibatkan 10 markah . Nice gila kan.
Jadinya apa ? Jadinya aku dah hilang 10 markah untuk test itu. Muahahahaha :)
Aku agak agak result aku akan teruk gila . Uwaaaa. Sedih sangat ni.



zaahirah
zaahirah.
 

Tuesday, August 2, 2011

Congrats Miss.

Assalamualaikum.
Ini entry cerita gembira. Sabtu yang lalu , gua dengan beberapa klasmet yg lain pergi wedding lecturer bel kitorang. Miss pernah ajar kitorang sem lepas for bel. Most of kami semua dapat invitation card. Yang terharunya dalam that card itu terselitnya nama nama kami. Maksudnya Miss still ingat kami. Yehuu 

Di sebabkan the event start from 5 pm , we decided utk keluar dari UiTM dalam pukul 4 something sebab nak pergi beli hadiah lagi . Malangnya semua kereta sewa semua habis bhai even kat Gemilang mahupun Semara . So , last last kitorang naik teksi . Senang cerita dari duk menunggu kereta kereta tuh. Then kami dapatkan teksi. And , mintak tolong that Pakcik teksi untuk berhenti kat one of kedai area mane entah untuk survey hadiah. Then , we got one. Even tak seberapa but quite okay la kan.

  fresh from X10 munafatin :)
Pukul 5 something , kitorang pon sampai ke alamat No 61 Lorong 5 , Taman Bunga Raya. Wau , ramai jugak orang. Hikhik . Nama lagi wedding kan. Mestila ramai yang datang.

Tudia Miss. Sweet in baju putih.


 Tengok sendiri.Malas nak story.Hikhik


Macam macam gaya nak di gayakan.Fresh from aisya's sony :)


Hikhik.Bergambar kenang kenangan.


With pengantin baru . Our beloved Miss. Credit to that guy.

hikhik =='

 
gini le jadinye bile tade keje kan :D

okay.credit to munafatin :)


macam macam muka ada.sarah paling over.hahahaha :D


hakhak.junior pon ada.sorry yea adik adik :)


-END-

Friday, July 29, 2011

Friday -..-

"No relationship is perfect, ever. There are always some ways you have to bend, to compromise, to give something up in order to gain something greater.The love we have for each other is bigger than these small differences. And that's the key. It's like a big pie chart, and the love in a relationship has to be the biggest piece. Love can make up for a lot."

Hari Kedua

Langkawi Geopark
Sebelum gua dgn yg lain naik cabel car , kitaorang jumpa lah sorang anak mat salleh ni . Cumel je budaknye.
Tak caya cumelnye. Jum tengok kat bawah -..-

Terimakasih Uncle sebab tolong ambikkan.
Nampak tak that girl.Lucy Lucy.
Tunduk pulak dah budak cumel ni.Haih

Cukup sembilan sembilan kami.

With Lucy's parents

Adik Lucy tengok Cik Ana :D

Alaaaa.Cumelnye.

Hikhik.Peace yaa.

The cumel Lucy .
 End of Lucy's story.

Wednesday, July 27, 2011

Mat Rempit -..-

Yeay
Mat Rempit gonna be my legal paper topic. Tajuk ni tajuk ketiga yang gua prepare. First topic gua cakap pasal child labour. Tak pasal pasal kena reject sebab katanya tajuk lama. Tajuk kedua pulak berkisah pada suicide. Haa , ini pon like pending je . What the fishh la. Then pagi semalam mase tengah tengah syok gila googling , keluar lah satu tajuk yg gua rasa sebati je dgn empunya diri . Kehkeh

Semalam
Semalam tajuk kedua gua . Kali ni gua kena teruk dgn kakak korporat itu . Maybe gua tak patut cerita dalam entri ini. Tapi gua nak cerita jugak . Nampak macam gua yg bodoh nak aibkan diri sendiri dgn mencerita but niat gua nak jadikan lesson semata mata . You have the right to think what you like to think . Itu tak mampu gua halang. Pagi semalam gua dapat tittle ' memang kurang hajar '  semasa gua sedang mahu present this topic of suicide . Kakak korporat bagi dekat gua. Haa,  sebab ape weh . Sebabnye gua kasi kertas kecik yang dia rasa tak muat dia nak tulis komen komennya. Mungkin tambah panas baginya bila gua bagi jawapan dengan selamba bodohnya , dengan bantai cakap tulis kat belakang la madam sambil gua berjalan lalu pergi ke depan. Gua tak nampak macam mana kertas kecik yang gua kasi tadi kepada beliau di buang kat lantai. Tapi gua bukan pekak lagi . Gua dengar lah tittle yg kakak korporat bagi kat gua. Kawan gua bagi isyarat suruh gua bagi new paper dekat beliau . Gua ikut saja . Datang dekatnya , gua bagi kertas baru dan kutip dengan hinanya kertas kecik yang sebentar tadi di buang ke lantai. Kau rasa ke apa gua rasa ? Kau duduk tempat gua , baru kau rasa la weh . What the hal lah kan , gua dapat tittle macam tuh . Okay , kurang hajar sangat ke budak gila ni . Pikir sendiri lah weh. Everyone boleh buat silap . Kita manusia biasa jelah , tak mampu lari dari kesilapan . Tapi gua kool . Tade ah nak sedih sedih . Tapi gua sentap . Mak bapak gua pon tak bagi tittle bodoh macam tuh kat gua . Semata mata untuk small kesalahan .

Hari Ini
Gua tak sempat present topic baru kat kelas . Gua decide pergi jumpa kakak korporat itu petang tadi . Nasib gua baik mungkin hari ini . Beliau approve gua punya topik. Tapi don't use word of Mat Rempit , katanya. Tak kesah lah tak guna this word pon . asal gua punya tajuk tak kena reject or pending lagi . Sebelum gua keluar bilik dia , gua pergi salam dan gua say sorry. Truly sorry if I have been rude towards you madam . I don't have intention and I don't mean to do it . Sorryyy Madam. That kakak korporat just smile , sengih sengih.Then she say it's okay .

Kes sentap dengan kakak korporat dah settle . Jangan simpan dalam hati . Tade guna ah if gua buat gila gua . Better mintak maaf . Rendahkan diri sebentar dengan orang yang turunkan ilmu kat kita. Then gua mampu senyum :)

Kes Mat Rempit akan bermula . 
Bikin hotak lagi pening buat outline , cari sources , buat essay , reading analysis la. Sabar jelah . 
Inilah kerja orang yang namanya student -..-


Saturday, July 23, 2011

Kool Bebeh =='

Hello Guys. Hikhik
Omputeh pulak bahase pembuka kata gua this time . What the hell . Hahaha
Petang tadi ada budak annoying datang rumah aku . My annoying Ahmad. Aku sayang kau la bebeh . Seannoying annoying kau pon aku sayang okay. Ikhlas ni dari ex kau yg tercinta ni. Hahahaha . Tak sangka kau straight jugak yea. Aku suruh kau datang kau datang . Suka la dpt ex bendul macam kau ni gila. Kehkeh. Plan aku nak belanja kau nak minum air nyoq aka air kelapa terbantut la bebeh. Aku bangun lewat gila petang tadi . Tidor tak ingat dunia. Bangun bangun dah senja. Nice gila perangai anak dara sorang ni.

Lupa nak say thanks sbb datang tadi and thanks sbb tak marah aku cancelkan la plan kite. Ni sayang kau ni.
Hahaha. But , kat rumah pon okay hape kan. Tehee.  Aku just bagi kau minum air dan makanan yg tak seberape. Tuh aku segan . Kesian kau sayang. Lain kali aku buat yg sedap sedap yea. Tadi kau ada tercakap kau rindu . Muahahaa. Then , aku lagi lagi la rindu kau gila . Even haritu dah jumpa but aku still rindu kat ex aku si sorang ni . What the fish betol perasaan rindu rindu . Mampuih kalau GF kau tahu. Sentap kang dia dengan aku . Takpe. Dia takkan tahu . Hahaha

Sayang tadi kau balik awal sangat lah . Tak sempat nak mesra mesra lagi. Entah bila pulak nak mesra dgn kau ni. Tunggu raya pulak kan. Lambat lagi woaahh.
Last word. Aku sayang kau. Aku suka sebab ada ex macam kau . Kau kool gila weh even kau ex aku.

Tade hape dah nak review pasal tadi. Itu saja. Sekian .
Rajin pulak aku review benda cenggini . Nak review global dgn law , malaih gila . Haish . Bukan malas sebnarnya kurang rajin sajekk sebenarnya. Kehkeh =.=

Friday, July 22, 2011

kau suka kau senyum

Donno why. Aku suka tgk ni. Sebab aku look kurus. Eh,tak jugak.Aku mmg kurus sejak dulu lagi. No doubt about it. Habis tuh kenape yea. Lantak lah tapi aku gila suka.



Ni lagi gua suka. Sebab gua rasa senyum gelak tawa gua tak fake. Ini benar.
Kau sukaaa.Kau senyum -..-

Kehkeh

Hai readers.Bajet pulak ada yg baca.Lantak lah.
Haa.Aku curi sikit masa nak buat esaimen ni kejap semata mata nak blogging.Haha.Nice betol lah.Esaimen ni buat gua sakit kepala hah. Biasela. Kalau dah malas tuh tak ke mana. Ada je reason yang nak di salahkan. Sakit kepala la, rase macam nak demam la, ape la. Alahai manusia.

Gua quite happy harini. Yeay . Dapat jugak jumpa kawan gua si sorang ni after bebulan tak jumpe. Mana ade bebulan pon actually. Rindu dah di curahkan even jumpa kejap je. Sayang kau la bebeh.

Harini , along gua balik. Cuti katanya. Dia ni pon lame jugak gua tak jumpa. Maa gua bersungguh belikan buah durien for her. Pening eden bau durien ni. Susah la kalau jadi durien hater ni. Hahaha. Agak agak caner lah kalau gua dapat laki yg makan durien. Haa. Redha jela kan. Takpe. Biar variety sikit anak gua nanti . Ada anak yg ikut gua yg tak makan durien , ada anak yg makan durien macam bapak dia. Hikhik. Boleh pulak pikir sampai tahap ni gua. Argh. Kacau betol otak gua. Along gua balik fo a fews day. Sempat la nak manja manja dengan kekanda gua sorang ni . Hikhik. Bila mase pulak aku jadi pemanja ni. Auwww. Lupa pulak , anak last biasenye manje kan. Then , yes I am. Muahahahaha

Kehkeh. Esaimen tgh tunggu. See you next time sayang. Bye

Wednesday, July 20, 2011

Euwwww

Aku bukan nak story what the hell orang suka guna euwww or whatsover.
Sebab aku pon selalu guna this word.Opss.Bukan selalu tapi kerap menggunakan.Lantak lah.Zaman sekarang macam macam words pelik pelik yg muncul dalam penulisan muda mudi hari ini termasuklah aku.
Alahai motif sebenar bukan nak bereuwww utk entri kali ini. But otak aku rasa nak euwww je kat someone ni.Hahaha.WTH betol lah.
Aku rasa aku tak boleh terima siap sifat perwatakan layanan dia. Kenape ?
Arghh. Dia buat aku bebal lah weh. Everything nak tunggu aku decide. Memang panas jugak lah rasa. Cakap tak serupa bikin. Haa. Macam inilah dia.

You are not my taste.

First Day

Jumaat , 15 Julai 2011

Ni kat Jeti Kuala Kedah.Geng gua tgh beli tiket :)
With syak.Ni je satu satunya klasmet gua yg join this trip.
Miya , Ana , Budak Comot
Okay.Di feri sudah.
Happy yea korang.Hahaha
Kite dah sampai Langkawi girls.
Dah ambik kereta sudah.Masa untuk gerakk :)
Hikhik
Driver gua :)
Sempat lagi tacap muka.Biase ler,perempuan kan.



Kite dah sampai kat rumah.Hajah Homestay.
Tengahhari kami makan kat Mcd je.Then terus gerak ke Hopping Island.

Jalan jalan ke bot kami.
Hehehe.
Bot.

Pakai jaket la weh.Jatuh kang tak pasai.
Syak tuh kenape lah pulak.
Apesal Ebi weh.

Excitednye si Ain.
Sengihh.

Gua dgn Cik Ana.
Hopping Island.

Wati and Kak Ton.
Yeay.Tak sabar nak mandi manda.

Gua taktahu kenape this pikcer jadi camneh.

Peace ya.


Budak mane entah.


Gambar mandi manda takleh tayang.Hikhik
After mandi manda :
Habis basah baju seluar tudung gua.Kak ton kat bawah tuh.
Membelakangkan Tasik Dayang Bunting.
Nampak macam perempuan mengandung kan.
Eagle feeding.Haa.tak feed pon diorang.Tengok je.


Kite dah sampai Tasik Dayang Bunting.
Maiden Island
Gua jadi children youuu.Rilex gilerr.

With two adults.

See.Go back.
Hikhik

Rilek rilek la after penat mengayuh.Gua tak penat pon.

Kak Ton .
Buat hape entah diorang ni.Haaa

Menyibuk je gua ni.
Ana terjun lagi.
Dia Mya .





Ceh.Kak Ton tuh.
Gua pon nak jugakkk.
Pakcik bot drift depan dataran helang.Superbb

Kitorang pon sempat lagi ni.
Befor turun dari bot.

Yeay.Hensem jugak gua ni.
Pose terbaaik lagi even penat.

Haa.Katenye candid.

Ain.Miya selalu ada kat belakang.


Cam gitu nah Kak Ton pose.



Bye Hopping Island.
Done untuk hari pertama.Next day lagi superb.