Wednesday, August 31, 2011

Selamat Hari Raya :)

Assalamualaikum .
Di kesempatan hari yang mulia , aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.
What's about raya this year ?
Haa . Biasa biasa saja . Seperti tahun tahun sebelumnya , cuma bezanya this year tema kaler oren giteww . Haha
But I'm the only one that different from others . Kesian kan . Uwaaaa
I have problem with that baju kurung yg ikut tema tuh. Than I bought another baju kurung . And that's why I look different with another baju kurung yang tak berapa nak ikut tema ni . Hikhik .
Raya ni kan . We should be happy right ? So kite enjoyyy :)


Tudiaa . Okay aku comot kan . Tahu tahu :D
Dah la.Mood nak upload gambar takde lagi.Haha

Bye



Wednesday, August 24, 2011

Monday, August 22, 2011

Budak Nakal Bermata Sepet . Hikhik

22 Haribulan Lapan Dua Ribu Tujuh . 
Aku ingat lagi time tuh aku still menuntut di tingkatan tiga . Aku still budak comot lagi time tuh . Sekarang dah tak comot ke ? Haha. 
Dalam tengah hari macam tuh , after habis kelas tambahan kat sekolah. Aku terima berita gembira . Aku dapat anak saudara baru u olls . Baby boy yang hensom . 
Nama di berikan Ahmad Aqil. Di lahirkan kat Pusat Perubatan An-Nisa'.
Hari ini genaplah umur dia empat tahun . 
Ahmad Aqil : 
#1 Memegang tanggungjawab adik kepada si kakak yang comel , Aisyah Nabilah dan abang yang baik untuk Amni Nabilah .
#2 Anak kepada pasangan Encik Ahmad Zaki dan Puan Hasnita .
#3 Cucu yang hebat kepada pasangan Encik Mohamed dan Puan Hasnah .
#4 Anak saudara yang ohsem untuk Cik Hasnoni , Cik Hasnima , Puan Hashira , Cik Nurul Huda dan Cik Nurul Nasuha .
#5 Kanak kanak lelaki yang memiliki mata yang sepet macam budak Korea .
#6 Mempunyai daya kenakalan tahap dewa . 
#7 Selalu mengacau si kakak dan si adik .
#8 Addicted with Ben10 .
#9 Seorang yang mudah merajuk . Haha

Kakak and Aqil . I love both of them <3
I
LOVE
AMNI
TOO
:)


Selamat Hari Jadi Ahmad Aqil.
Sumpah lepas rindu dapat cakap dengan Aqil dgn  kakak tadi . If Amni boleh cakap , lagi ohsem an.
InsyaAllah nanti CikSu belikan rubber Ben10 yang macam Aqil mintak tuh.
Lagi beberapa hari nak jumpa korang . Yeay . Tak sabar .

CikSu sayang korang sangat sangat girls and boys.

Sunday, August 21, 2011

Wordy Sunday

Boleh tak aku nak buat wordy sunday hari ni ? Pandai pandai aku je kan ngada nak berwordy sunday harini . Hurm , boleh aa boleh aa. Mood aku sekarang macho sangat ni . Banyak benda nak stori ma . Boleh la ekh. HIKHIK. Rasa nak pelempang je muka diri sendiri pon ada jugak time ni . Ngada sangat . HAHA.

Hey. Harini aku happy sikit sebab harini dah tamat azab Economy . Ala kuiz je pon kan padehel. Argh , ngek kau. Three percent tuh banyak la wey. Banyak lah untuk orang yang tak berapa nak pandai macam aku ni .
Tapi kan kita sedih jugak sbb tadi soalan yang Madam buat senang gila lah . Sampai panjang gila gila essay yang aku buat . Haha . Menggebang ah. Takdenya senang . Realiti yang aku cuba sampaikan kat sini is soalan kuiz Economy tadi sangat susah gila. Haa. Sebab yang aku rasa susah gila tuh sbb aku tak baca semua kot . Ala . Sebab Madam la ni . Cakap masuk yang itu ini . Pang pangg lain yang masuknya . Hasilnya frustation la kite Madam .Result kita pon nanti mungkin sefrustnya orang yang frust tulah . Walaweh . Sedih ni.

Kesedihan berterusan bila masuk bilik . Sebab mata la ni . Gatal nak nangis . Nak keluarkan air mata. Haha . Ni semua salah mata palsu . Salah lens la wey. Tadi lens aku masuk perencah maggi . Haa . Jangan tanya dari mana datangnya perencah maggi tuh . Shuuussssh. Yang itu rahsia . Pedih nak mampus aku punya mata sbb perencah tuh. Tak perasan air mata dah membasahi mimpi . Huh . Rasa tak macho la kan bila nangis nangis . Tak hensom la kan cenggini. Akhirnya , aku gagahi nak buang lens tuh dari mata aku . Tak tahan pedih sgt . Mata dah merah merah . Alahai kesian .

Overall. Yang penting is jangan jadi malas macam aku. Lain kali kena baca semua . Barula dapat jawab dengan baik.
And hati hati dgn perencah maggi . Bahaya buat lens dan mata korang . Our eyes deserve the best . Muehehe
So , pe kejadahnya nak bebel panjang panjang . Bye lah . Assalamualaikum

Saturday, August 20, 2011

Eh , Hi ?

Haa , it's been an ages! How are you girlfriends?
I'm just stopping by anyway . Dah lame kan tak hupdate blog . Jin malas banyak sangat mendamping ni. Haha
Erm , where to start eh , actually there is nothing much happen now. I just keep thinking of my sweet home like seriously . Hari hari I tweet pasal rumah dekat twitter . Gila kan. And , my student' life here gonna be sedikit busy within this week. Ada kuiz dan debate  bagai utk minggu ni before UITM yg sgt ohsem ni kasi cuti raya seminggu . What? Seminggu je. Alaa kedekut betol lah UITM ni. Just seminggu . Mana cukup kan sminggu nak beraya with my orang kesayangans. Tak cukup kan ? Cepat angguk. Haha . 

Then I nak cakap jugakkk. I think my blogging skills is getting awfull . That sucks . Sobs.

Okay dah rasa tak bermotif nak taip panjang panjang.
Bye . Assalamualaikum . Kalau tak jawab dosa , kalau jawab sayang .

Thursday, August 11, 2011

Perasan tak kite.


Consultation BEL342 :l

Hello guys. Stress tahu tak belajar this subject . Stress tahu tak . Hakhak .Tak memasal intro pon dah stress.
Every week , setiap student mesti kena consult dengan madam pasal esaimen kami. Sekarang kami sedang menyiapkan esaimen untuk legal paper essay. Nak menghasilkan legal paper ni , banyak benda yang kena buat . Antaranya :

#1 Cari interest , topic , act related
#2 Present topic dekat Madam dan tunggu samaada approve atau reject
#3 Cari article related dan tunjuk dekat Madam
#4 If article approve , continue with your reading analysis
#5 Submit reading analysis. Five mark for this
#6 Buat outline. Five mark too
#7 Buat first draft
#8 Buat second draft.Five mark
#9 Continue with third draft
#10 Buat full essay


Ini la keadaan sekitar bilik Madam. Ramai yang menunggu giliran untuk consultation. Neway bilik Madam depan Pejabat Rektor you olls. Jangan main main . Hikhik


Wednesday, August 10, 2011

Wordless Wednesday #2

Nama lagi wordless wednesday.Shuuhhhh.Tak boleh cakap what's going on with this picture.Haha

Saturday, August 6, 2011

Test Eco Saya Teruk.

Hello guys. Termegah megah lagi rasa ni. Aku baru balik dari menjawab test economi. 
Apa rasa ? Rasa gembira sangat sangat sangat. 
Sebab apa ? Sebab aku salah jawab satu soalan yg melibatkan 10 markah . Nice gila kan.
Jadinya apa ? Jadinya aku dah hilang 10 markah untuk test itu. Muahahahaha :)
Aku agak agak result aku akan teruk gila . Uwaaaa. Sedih sangat ni.



zaahirah
zaahirah.
 

Tuesday, August 2, 2011

Congrats Miss.

Assalamualaikum.
Ini entry cerita gembira. Sabtu yang lalu , gua dengan beberapa klasmet yg lain pergi wedding lecturer bel kitorang. Miss pernah ajar kitorang sem lepas for bel. Most of kami semua dapat invitation card. Yang terharunya dalam that card itu terselitnya nama nama kami. Maksudnya Miss still ingat kami. Yehuu 

Di sebabkan the event start from 5 pm , we decided utk keluar dari UiTM dalam pukul 4 something sebab nak pergi beli hadiah lagi . Malangnya semua kereta sewa semua habis bhai even kat Gemilang mahupun Semara . So , last last kitorang naik teksi . Senang cerita dari duk menunggu kereta kereta tuh. Then kami dapatkan teksi. And , mintak tolong that Pakcik teksi untuk berhenti kat one of kedai area mane entah untuk survey hadiah. Then , we got one. Even tak seberapa but quite okay la kan.

  fresh from X10 munafatin :)
Pukul 5 something , kitorang pon sampai ke alamat No 61 Lorong 5 , Taman Bunga Raya. Wau , ramai jugak orang. Hikhik . Nama lagi wedding kan. Mestila ramai yang datang.

Tudia Miss. Sweet in baju putih.


 Tengok sendiri.Malas nak story.Hikhik


Macam macam gaya nak di gayakan.Fresh from aisya's sony :)


Hikhik.Bergambar kenang kenangan.


With pengantin baru . Our beloved Miss. Credit to that guy.

hikhik =='

 
gini le jadinye bile tade keje kan :D

okay.credit to munafatin :)


macam macam muka ada.sarah paling over.hahahaha :D


hakhak.junior pon ada.sorry yea adik adik :)


-END-