Friday, July 13, 2012

Keep smiling :)

Assalamualaikum.
Today is my last paper, account paper. Alhamdulilah everything done well. Tapi income statement dan lain2 tak pernah2 nak balance. Normal :)
And hari Jumaat ni jugak keluarnya result UPU.
Thanks parents for your understanding. Thanks sisters for your kata2 semangat.
Thanks friends untuk doa-doa dan your support. Allah dan berikan aku yang terbaik. Aku tak mampu nk melawan takdir.
Teringat petikan ayat dalam Al-Quran yang menyebut , bila Allah berkehendak serta menghendakinya dan apabila Dia telah menetapkan sesuatu maka Allah berfirman: kun faya kun yang bermaksud maka jadilah ia.
I put trust on Allah. Setiap perancangan yang Allah berikan adalah yang terbaik.
Jumpa lagi Merbok, jumpa lagi sem dua, jumpa lagi kawan2 yang awesome :)

Wednesday, July 4, 2012

.......

Sungguh rasa terharu bila dapat tahu ada yg sayang kita, ada yg concern pasal,ada yg sanggup dengar segala celoteh,segala masalah,segala kesedihan padahal it's just small matter.
Tapi sayangnya kalau yg sayang kita itu masih bukan yg halal untuk kita.
Bukan senang nak kawal perasan,bukan senang nak jaga betul-betul hubungan sebagaimana yg Islam suruh.
Bukan senang.

Monday, July 2, 2012

Final Dan UPU

Assalamualaikum.
I'm still talking about final exam as final baru je bermula since last thursday. Semuanya going well even ada jugak yg tersangkut-sangkut, tapi anggap saja itu kudis dalam peperiksaan. Haha :P
UPU's result will be announced on 16th July. Haa, ni lagi satu buat hati tak senang. Sangat berharap I will be berjaya tersenarai untuk calon yg berjaya. But if berjaya, I will meet law again. Sekarang, subject law yg tgh belajar pun dpt result tak berapa awesome inikan pulak nk proceed to be a law student again. 
Haa. Betul ke ni ? Boleh ke ni? Mampu ke ni? 
And this my hati kecil menjawab.
I will try my best. InsyaAllah, where there is a will, there is a way. 
And I would like to share this motivational quotes or I dont know if you call this ape, but read this when you feel down or sedih, just close your eyes, and remember :
' This is my journey and Allah s.w.t put me here. It's Allah's plan. So, I just have to carry on and trust Allah '
Ye, everything yg telah berlaku, sedang berlaku dan akan berlaku semuanya ada hikmah. Don't never put a blame to takdir Allah. And anggap saja ini semua dugaan hidup. There is a reason why Allah uji kita dgn macam ni, macam tu. What we have to do is berdoa, berdoa supaya kita kuat untuk hadapi semua ini dan supaya kita mampu untuk selesaikannya dengan cara terbaik.
I know that I'm not ustazah atau orang yg kuat beragama untuk talk all about hal hal macam ni, tapi sekadar berkongsi apa yg tahu walau ilmu yg ada ibarat setitis air.
Till meet again.