Sunday, June 26, 2011

Gender :O

Hikhik
Kita tak boleh pilih same gender dgn kita if nak buat pasangan . Gila ke hape kalau berpasangan dengan org yg same gender dgn kita . Euuuuuwwww . Geli geleman.
Opposite gender aku , L sebab aku P . Haa . Then ?
Then , jenis L yg macam mane aku nak . Nak yg macam ni :
L yg betol betol L
L yg ada agama
L yg pandai dari aku
L yg baik giler
L yg handsome pada mata kasar aku , pada pandangan spek aku , pada pandangan lens aku
L yg selalu ada time aku senang , susah , happy , sedih , bad mood , and any situation
L yg sayang aku tak kira sayang aku masa aku cun giler , masa aku buruk giler , masa aku serabai giler ke hape ke
L yg ambik berat pasal aku
L yg boleh dukung aku . Hikhik
L yg tahu hormat ma ayah aku
L yg boleh buat aku respect cara dia
L yg matured
L yg pandai main gitar
L yg setia giler
L yg boleh buat aku senyum sorang sorang.
Banyak lagi jenis L yg aku nak actually . L yg macam ni nak ke P macam aku ni  -,-

Typo ke hape.


ichaarshad Ain Zulaikha Arshad
roomate saya panggil kuih badak instead of kuih keria. kelakar! hohoho


suhamohamed nurul nasuha
by ichaarshad
@
@ichaarshad hahahaha.kelakar giler rumet kau -,-
16 hours ago


ichaarshad Ain Zulaikha Arshad
@
@suhamohamed haha. maklum lah dia "takde" twitter. nak mengumpat pun boleh. hohoho
16 hours ago


ichaarshad Ain Zulaikha Arshad
roomate saya panggil diplomer instead of diploma. hahaha. td kuih badak instead of kuih keria. macam - macam :)


Ni semua kes nak kenakan aku lerteww :l 

Malam Manifesto :l

Serius tak best sangat , tak sama macam last last sem.
Last sem serius happening giler , but this sem hambar hambar.
Semua tanak tabur janji . Susah jugak macam ni.
So speech diorang macam kosong lah.
Tapi tak semua tak okay sbb ada yg okay jugak.
Get ready nak vote for this monday .
Junior -,-

Friday, June 24, 2011

Seronok gila tapi sakit :/

After siap beli barang barang kemahuan , kami pergi main roller blade .
Most of kami semua first time main , termasuklah aku . Afufu je yang ada pengalaman before this.
No wonder la kemain laju je dia main .


hikhik ;)

video

tak pandai main pon.pose je yg lebih. hahahaha
blur -__-
still in blur -___-
with cikgu  cikgu cilik :)
budak tengah yang cumel :)
with ridzuan :)
zahirah and ain :)
bajet cumel sangat la . hahaha
after habis main :)
Masa isi perut pulak -,-

khusyuk beno zahirah minum :)
this is my faveret :)

after makan makan , then say bye to penang.

Happy Birthday Lambretta Cabuk

24 Enam 2011
Happy Birthday Lambretta Cabuk aka Noor Azlina bt Abd Ghulam aka Ina.
Selamat bersembilan belas tahun . Semoga kau makin cun . Semoga panjang umur , di murahkan rezeki , semakin bahagia di samping yang tersayang. Selamat lah segalanya.

* Bagus jugak kau hide wall , boleh jugak buat entri birthday kau . Hikhik .
   And again , Happy Birthday sweet girl :)

-,-

Entri pon nak muka letih gila . hikhik
Malas nak coret panjang panjang , tengok gambar kat bawah okay :)
Padang Kota Lama
Ni zahirah , my ex rumet :)
muna fatin with makcik dan pakcik aku . hahaha
with pakcik dan makcik dari France . sedara belah atuk . muahahaha
kereta pakcik tan. pinjam kejap buat kenang kenangan :)
afufu with ain zulaikha :)

muna and zahirah buat muka cumel :)
muka ceria gila :))
nampak gemuk :()
muna , afaf :)
zahirah :l
zahirah sedang memilih kasut :)
dua dua rumet.satu taken satu lagi single :)
entah hape hape :)
 -,-
                              

Next entri , kita kasi tayang gambar gambar lain pulak okay :)      










Tuesday, June 21, 2011

Strength is all I need.

It’s not easy to forget someone.
We may never forget someone.But we can learn from it. Everything in life is a lesson as what we take from what we learned is what is important. If something did or didn’t happen, it did or didn’t for a reason.
The first month of a break up are the hardest but each day that goes by is easier. Sometimes it takes a heart break to learn what we really need and want in life and its those who don’t stop until they have just that 100% who truly succeed.
I love to say that we may no longer have that person, but we have the lesson, the will power, the knowledge, and the reason to find someone that much better.
Almost one year then I managed to forget you :l

Sunday, June 19, 2011

Happy Birthday Amni Nabilah

SembilanBelasDuaRibuSebelas
Happy Birthday Amni Nabilah .
Dah cukup setahun dah Amni. Mesti makin tembam yea Amni skg.
Ciksu rindu gila nak jumpa Amni , almost six month dah tak jumpa . Huh :(
Happy Birthday again sweet baby.
Ciksu harap Amni sentiasa sihat , makin cumel , jadi ana yang baik macam abang Aqil and kakak.
Ciksu sayang Amni . Muaaaaahhhh <3

Sayang ayah

Selamat Hari Bapa ayah a.k.a Encik Mohamed Bin Hussin
Terima kasih sebab jadi ayah saya for nineteen years . Saya sangat sangat sangat sayang ayah .
Terima kasih sebab jaga saya since saya kecil lagi , bagi saya tempat perlindungan , bagi saya makan minum , bagi saya everything yang saya nak , even tak semua yang saya nak dapat but at least ade lah yang saya nak dapat jugak . Terima kasih untuk itu .
Terima kasih ayah for segala nasihat nasihat ayah selama ni .
Even kadang kadang saya tak dengar cakap ayah * selalu balik lambat bila keluar and  balik after magrib sebab masa tuh ayah dah pergi masjid , selalu buat keputusan ikut kepala sendiri * tapi bukan bermaksud saya tak hormat ayah tapi sebab saya degil . Haha .
Saya ingat lagi masa saya still budak budak , ayah salu pimpin tangan saya time nak melintas jalan , automatik je tangan ayah pegang tangan saya . Rasa protective sangat . Hee * Sekarang tade dah , ayah malu dgn saya kot . Muahahaha
Saya ingat lagi masa saya 5 or 6 tahun , ayah belikan saya buku baca . Suka sangat sangat . Itu buku fisrt yang ayah bagi.
Ayah , saya nak terimakasih kat ayah sebab dua kali dah ayah beli no pin MUET untuk saya . Even ayah tak tahu pon MUET itu apa benda , tapi saya hargai effort ayah pergi belikan untuk saya. Terimakasih.
Again , saya nak wish selamat hari bapa ayah.
Semoga ayah di panjangkan umur . Di murahkan rezeki dan sentiasa sihat.
Sayang ayah . Muaaahhh <3

* Entri ni aku create since rabu lepas . Siap wish dah . Then , tersalah hari pulak .Haha .Tape harini kita wish lagi yea .

Friday, June 17, 2011

Single ke Double

Single ke double sekarang * Ni lah soalan femes when jumpa kawan kawan . Haha
Then , ada yang jawab aku single weh , dah lame dah .
Then ada jugak yang jawab , aku dah double dah , dah masuk setahun dah .
Korang pulak single ke double ?
Befor aku pergi lebih jauh , single yang aku maksudkan kau hidup sorang sorang lah , tade someone special .
Double pulak kau hidup bertemankan si jantung hati tersayang , boyfriend ke girlfriend ke.
Motif apa ni tanye orang single ke double . huh
Ada motif lah aku tanye ni . Pernah tak korang rasa bosan bila hidup single ? And for sure mestilah almost people will say yes . Jarang lah nak cakap tak . Kalau ada yang admit tak tuh maybe korang tipulah .
Mesti ada rasa bosan kan , even siket pon . Bosan kenapa ?

Contoh situasi : Hari minggu
Si single 1 : Bosan lah harini weh . Jom keluar , tengok wayang ke window shopping ke . Nak tak awak ?
Si single 2 : A'ah . bosan gila terperuk kat bilik ni. Dah la kite tade boyfriend . Dengan awak je , kite boleh keluar jalan jalan . Bila pulak yea kite nak keluar jalan jalan dengan boyfriend sendiri ?

Okay , nampak kan kebosanan yang muncul kat situasi di atas .
Bosan bila single.
Then bila single , mesti jeles dengan yang dah ada kapel . Kan ? Then mulalah memberi komen komen untuk si pasangan kapel tuh.

Contoh situasi : Dekat kedai makan
Si single 1 : Kau nampak tak apa yang aku nampak ?
Si single 2 : Nampak lah . Sudah terang lagi bersuluh kat tepi aku ni. * Sambil memalingkan muka ushaa sweet kapel kat sebelah yang sedang beradegan suap suapan
Si single 1 : Huh , jeles lah . Si bf dia hensem gila , tapi gf dia tak cantik pon.
Si single 2 : A'ah . Setuju setuju . Jeles lah weh . Untung girl tuh dapat bf hensem . Nak jugak.

Haaa , nampak kan. ada sifat jeles kat situ . Then , these people bukan je jeles tapi over pulak dah dgn menberi komen komen .Haih . Apa pon tak boleh.

For those yang kapel , lain pulak hidupnya.
Hari hari ade masalah dengan pasangannya. Macam macam masalah ade . Masalah jeles lah , masalah tak trust each other la , masalah hubungan jarak jauh la.
Tapi tak semua pasangan tuh bermasalah kan .
For certain people yang dapat overcome this masalah . good lah .
And for yang tak dapat solve masalah , mesti rasa nak jadi single balik kan.
Inilah reliati cinta hari ni , kite akan jalani jalan yang sama , kejap jadi single kejap kapel then sampai lah kite betol betol dah jumpe someone yang kite boleh panggil suami or isteri .

Untuk yang still single , hargai jelah masa masa single korang sampai korang jumpa someone yang terbaik untuk di jadikan pasangan. Jangan terlalu banyak merungut when korang bosan tade boyfriend or girlfriend. Ade hikmah kenapa jadi macam ni kan.
And , untuk yang dah kapel , pandai pandai lah jaga hubungan korang .
Bagi komitmen lah towards your pasangan . Jangan main mainkan hati pasangan anda . Hidup ni macam karma lah . Sebab benda yang kita buat kat orang akan berbalik kat diri sendiri .

Hee :/

Thursday, June 16, 2011

HAPPY BIRTHDAY

ENAMBELASENAMDUARIBUSEBELAS

Selamat Hari Jadi Yuni. Dah sembilan belas dah kau.
May Allah bless you. Semoga bergembira di Changlun . Hope kau dapat result lagi gempak untuk this sem.
Aku sayang kau. Muah Muah Muah <3



ni dia befday girl :)
aku shukew gila gambar ni * but abaikan tudung itu
sweetnye dgn suami zaman sekolah.hahaha


Happy Birthday again. Hadiah tuntut kat rumah la okay .
Sorry pasal fon terputus tiba tiba je , out of credit . Then , thanx sebab kol balik. Hee :l

Tuesday, June 14, 2011

Future ?

Everyone deserve untuk dapat good future in their life kan.
Macam mana kita nak create future ? How ?

1) Firstly , for sure we should know what we want .
It seem so obvious kan . tapi nilah basic step yang kita patut tahu. And , daydreaming about your future will not bring you what you want. Waiting for life to work out the way you’ve always expected won’t bring you what you want. But , the only way to get what you want is to decide, with clarity and focus, exactly what you want to create.
Sume tahu ape korang nak kan . So you know you could accomplish if you dedicated some energy to it.

2) Then fokusss
We must give positive focus, energy, and attention to your goal. Setting a goal and then forgetting about it will not do. You must imprint it on your conscious and subconscious mind until it becomes reality. Thought is blindingly fast compared to the manifestation of thoughts into reality. Of course, as you practice this system and become more confident, your thoughts will come into reality much more quickly.
You must focus on what you want, not on what you don’t want. Stop complaining about things that are not the way you want them to be. Instead, decide how you would like them to be and focus on that. Whenever you find yourself giving attention to some area of your life with which you are unhappy, immediately ask yourself “What do I want in this situation?” and focus on the answer.
Take a look at your goal every day, give it positive focus and attention. Before you fall asleep and after you wake up, instead of worrying about your problems, imagine your goal successfully attained, and feel how you would feel if your goal was accomplished. Go to sleep with this feeling, and your subconscious mind will quickly find a way to bring it into your reality.

3) Action
Yes , we must take action towards the goal, and must take action right now.
There is no other time that you can act. The past is gone, the future is an illusion. Making plans to take action is not action. You must take action right now.
There is always something that you can do to propel you towards your goal. It doesn’t matter how tiny the action is, or how insignificant you might feel it is, you must do it. There is always some small step you can take. Take that step.
And you must convince your subconscious mind that you are serious about accomplishing your goal, and there is nothing more convincing than taking action.
No matter where you are along your path to your goal, no matter how near or far you might feel to be, there is always an obvious next step you can take.

4) Pilih same thing everyday
For sure , you must be consistent. You must, consistently, choose the same goal every day until your goal is accomplished. You cannot send out constantly changing vague wishes into the universe and expect to create results in the real world.

5) Last but not least ,  don't give up until you dream accomplished okay.

Monday, June 13, 2011

Boleh nyanyi ?

Chill gila kalau ade yg nyanyi this song untuk aku . Haha  * dreaming siang hari
Life is full of lots of up and downs,
And the distance feels further when you're headed for the ground,
And there is nothing more painful than to let you're feelings take
you down,
It's so hard to know the way you feel inside,
When there's many thoughts and feelings that you hide,
But you might feel better if you let me walk with you
by your side,

And when you need a shoulder to cry on,
When you need a friend to rely on,
When the whole world is gone,
You won't be alone, cause I'll be there,
I'll be your shoulder to cry on,
I'll be there,
I'll be a friend to rely on,
When the whole world is gone,
you won't be alone, cause I'll be there.

All of the times when everything is wrong
And you're feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I hope you work it out and carry on
Side by side,
With you till the end
I'll always be the one to firmly hold your hand
no matter what is said or done
our love will always continue on

Everyone needs a shoulder to cry on
everyone needs a friend to rely on
When the whole world is gone
you won't be alone cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be the one you rely on
when the whole world's gone
you won't be alone
cause I'll be there!

And when the whole world is gone
You'll always have my shoulder to cry on.

Not Good Enough

Okay , keputusan MUET dah keluar. Just redha with it.
Baru tadi done register for MUET END YEAR 2011. Hopefully ni la last aku
berspeaking ,berreading , berwriting , and berlistening.

Congrats for those yg dapat Band 4 .
And untuk sape yang tak dapat ,  jgn sedih sangat. Kita ada satu chance lagi to make our dream come true :)

Friday, June 3, 2011

Jumaat -,-

Macam biasalah , bila dah hari minggu ,bangun tidur pon mesti lambat .
Plan nak basuh baju yang berlambak lambak tuh pukul 8 pagi telah tertunda sebab mata berat gila nak bukak. Tidur lagi best kan. Haha
Sejam selepas jam 8 pagi , akhirnya aku akur . Gagahkan mata untuk bangun , pergi mandi then turun kolej Masria dengan niat nak basuh baju. Malang tidak berbau , mesin basuh kat sana pon tak boleh guna jugak. Pfttt
Dengan muka yang kecewa , aku dan si Ain balik semula ke Mahsuri , then mulakan operasi basuh baju guna mesin tangan. Huh . Sangat penat okay. Sebab aku jarang basuh baju guna tangan . Sebelum ni , mesin yang selalu kerjakan untuk aku -,-
Beberapa detik kemudian , akhirnya selesai. Yeah , shukew sangat. Tapi , sumpah penat .
* Learn from today , belajar lah basuh baju guna tangan  -__-